INCIR REÇELI (VIJGEN OP SIROOP)
1 kilogram verse groene vijgen
500 gram suiker
5 deciliter water
sap van 1 citroen
Schil de vijgen en kook ze in ruim water tot ze transparant zijn. Laat ze uitlekken. Maak een suikerstroop van suiker, water en citroensap. Leg de natte vijgen in een pan naast elkaar en giet de stroop er overheen. Laat op een laag pitje met het deksel op de pan 5 minuten staan, tot de vijgen doortrokken zijn van de stroop en laat ze enkele uren in de stroop afkoelen.
Als dat nodig is kunt u meer stroop maken. Reken 1 deel water op 1 deel suiker. Dien koud op met kaymak, crème fraîche of stijfgeklopte slagroom.
6 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten