donderdag 7 september 2017

Mayonezli Havuç (Turkije)

MAYONEZLI HAVUÇ (WORTELTJES MET MAYONAISE)

500 gram worteltjes
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
2 - 3 eetlepels mayonaise
3 - 4 eetlepels melk
1 theelepel mosterd
1 theelepel peper
bosje dille
bosje peterselie
3 - 4 lente-uitjes


Schrap en was de worteltjes en snijd ze in plakjes. Breng ½ liter water met het zout en de suiker aan de kook en kook de plakjes wortel hierin 15 minuten. Roer voor de saus de mayonaise en de melk door elkaar en breng de saus op smaak met de mosterd, de peper en wat zout. Was de dille en trek de blaadjes van de steeltjes. Was de peterselie, verwijder de stelen en hak de blaadjes fijn. Snipper de schoongemaakte lente-uitjes fijn. Roer de kruiden door de mayonaise. Laat de worteltjes op een vergiet uitlekken en wat afkoelen, en schep ze nog lauwwarm door de mayonaise.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : İsmail Çamlik in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay

Geen opmerkingen: