HIBEŞ (SESAMPUREE)
Hibeş is een specialiteit uit Antalya voor de rakitafel. U kunt dit gerecht garneren met zwarte of groene olijven of met zoetzure augurken.
3 teentjes knoflook
2 kopjes tahin (sesampasta)
2 theelepels komijn
1 theelepel milde paprikapoeder
sap van 2 citroenen
4 - 5 eetlepels olie
zout
Roer de gepelde en uitgeperste teentjes knoflook door de tahin en meng er daarna de komijn en paprikapoeder door. Giet er vervolgens al roerend het citroensap druppelsgewijs bij. Breng het geheel op smaak met wat zout. Schep het mengsel in een schaal. Roer de paprikapoeder door de olie en giet de olie over de puree.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Antalya, Turkije
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Fadime Gürler in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten