PATATES SALATASI (AARDAPPELSALADE)
In de Turkse keuken geeft men de voorkeur aan grote aardappelen. Ze worden op dezelfde manier als bij ons gekookt in water met wat zout.
8 - 10 middelgrote aardappelen
zout
2 uien
1 eetlepel mosterd
2 - 3 eetlepels azijn
2 - 3 eetlepels olijfolie
1 theelepel peper
1 theelepel milde paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze daarna in water met wat zout in 20 minuten gaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Strooi er wat zout over en laat ze zo staan. Verwijder na enige tijd het zout en het vocht met keukenpapier. Roer voor de saus de mosterd, de azijn, de olie, 1 theelepel zout, de peper en de paprika door elkaar in de slabak. Pel de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze in de slabak. Schep de stukjes aardappel goed door de saus en meng er tot slot de ringen ui en de blaadjes munt door.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 45 / 20 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : salade
bron : Gisela Sert in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Malik Renan Atalay
donderdag 7 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten