ÇILEK PELTESI (AARDBEIENPUDDING)
750 gram aardbeien
400 gram suiker
70 gram maïzena
½ zakje vanillesuiker
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en zet 300 gram aardbeien apart. Prak de rest met een vork fijn, Breng 1 liter water met de suiker aan de kook. Roer een glad papje van de maïzena en 4 - 5 eetlepels water. Voeg de fijngeprakte aardbeien aan het water met de suiker toe. Giet er dan het maïzenapapje al roerend bij en neem de pan van het vuur als de massa gaat schuimen. Roer er de vanillesuiker door en laat de aardbeienpudding afkoelen. Verdeel de pudding daarna over schaaltjes en garneer het toetje met de achtergehouden aardbeien.
6 - 8 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 - 10 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : nagerecht
bron : Türkan Dikkaya in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten