dinsdag 5 september 2017

Geroosterde garnalen (Turkije)

GEROOSTERDE GARNALEN

Voor dit gerecht worden de garnalen aan dunne metalen spiesjes geregen. Omdat grote garnalen nogal prijzig zijn hebben we 3 grote garnalen per persoon gerekend, u bent natuurlijk geheel vrij dit aantal te verdubbelen als u het te weinig vindt.

12 grote garnalen (gamba’s)
1 eetlepel citroensap
4 laurierblaadjes
2 eetlepels olijfolie
wat zeezout
2 partjes citroen


Pel de garnalen en verwijder de zwarte ingewandsstreng aan de rugzijde omdat deze minder lekker smaakt. Rijg aan elk spiesje 3 garnalen, met ertussen halve blaadjes laurier. Besprenkel de garnalen met wat citroensap en bestrijk ze met behulp van een kwastje met olijfolie. Rooster ze ongeveer 6 minuten op een houtskoolvuur of onder de grill in de oven en strooi er desgewenst wat zout over. Geef er gefrituurde aardappelen bij en partjes citroen.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer

Geen opmerkingen: