dinsdag 5 september 2017

Kuru Fasulya Piyazi (Turkije)

KURU FASULYA PIYAZI (WITTE BONENSALADE)

150 gram gedroogde witte bonen
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper
zout
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
2 hardgekookte eieren, in partjes gesneden
12 zwarte olijven
1 tomaat, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
wat verse fijngehakte munt of peterselie


Zet de bonen 1 nacht te weken en kook ze daarna met ruim schoon water in 40 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Doe ze in een lage schaal. Giet er olijfolie en citroensap over en strooi er peper en zout naar smaak over.
Garneer met ringen ui, partjes hardgekookt ei, blokjes tomaat en zwarte olijven. Strooi er wat fijngehakte munt of peterselie over.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : salade

bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer

Geen opmerkingen: