ÇERKES TAVUGU (CIRKASSISCHE KIP)
4 kipfilets van elk 90 gram
5 deciliter kippenbouillon
2 eetlepels walnotenolie
2 theelepels paprikapoeder
WALNOTENSAUS
200 gram gedopte walnoten
3 eetlepels gemalen broodkruim van oud brood
2½ deciliter kippenbouillon
1 kleine ui
2 theelepels paprikapoeder (mild)
zout
versgemalen peper
1 eetlepel verse fijngehakte platte peterselie
Pocheer de kipfilets gedurende 20 minuten in de bouillon die tegen de kook aan wordt gehouden. Laat de kipfilets in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ze daarna schuin in plakken van 1 centimeter dik en leg deze dakpansgewijs op een schotel. Maak daarna de saus: Giet 2½ deciliter bouillon over het broodkruim en laat dit 10 minuten weken. Maal de walnoten fijn in een vijzel of in de keukenmachine. Doe het geweekte brood erbij en de fijngehakte ui en meng alles samen in de vijzel of in de keukenmachine tot een dikke saus. Meng er peper en zout en paprikapoeder door en de fijngehakte peterselie. Als de saus te dik is mengt u er nog wat kippenbouillon door. De saus moet zo dik zijn als mayonaise. Verdeel de saus over de plakken kip. Meng het paprikapoeder door de walnotenolie en sprenkel dit mengsel over de saus.
Dien op kamertemperatuur op als hors-d'oeuvre of als onderdeel van een assortiment voorgerechten.
4 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten