AYVA KOMPOSTOSU (KWEEPEERCOMPOTE)
6 kweeperen (1 kilogram)
12 hele kruidnagels
375 gram suiker
7,5 deciliter water of een deel granaatappelsap
Schil de kweeperen, halveer ze in de lengte en haal er de klokhuizen en zaden uit. Wikkel de schil en zaden in een stukje ongebleekte katoen.
Schik de halve kweeperen met de bolle kant omhoog in een ruime pan. Steek een kruidnagel in het midden van elke kweepeer. Stop er het pakje schil en zaad tussen. Bestrooi met de suiker, giet er het water, of het water en granaatappelsap bij en breng aan de kook. Draai het vuur zeer laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel 1 uur sudderen tot de kweeperen volledig gaar zijn.
Schik de kweeperen op individuele borden en schep er wat siroop over. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
6 personen
gebied : Turkije
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Middellandse Zee : Koken en Reizen / Joyce Goldstein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten