TURKSE KOFFIE
Voor Turkse koffie is een speciale koffiemaling nodig. De koffie wordt bereid in een aluminium koffiekannetje met een handvat. Beide zijn verkrijgbaar in Turkse en Marokkaanse winkels.
1 volle koffielepel suiker
1 lepel koffie
1 kopje water
Per (klein!) kopje koffie gebruikt u 1 volle koffielepel suiker en 1 lepel koffie. Voeg het gewenste aantal kopjes water toe en breng alles aan de kook boven een middelhoge gasvlam. Dit mengsel zal bruisend omhoogkomen: haal het dan even weg van de vlam tot het weer terugzakt en herhaal het proces 4 of 5 keer. Nu kunt u de koffie in mokkakopjes uitschenken en serveren.
Drink voorzichtig, niet alleen om het bezinksel onderin het kopje te laten, maar ook omdat de koffie kokendheet is.
1 persoon
gebied : Turkije
gerechtsoort : drank
bron : 7 Tafels : Een praktische gids voor exotisch koken / Ina de Visser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten