maandag 4 september 2017

Turkse koffie (Turkije)

TURKSE KOFFIE

Voor Turkse koffie is een speciale koffiemaling nodig. De koffie wordt bereid in een aluminium koffiekannetje met een handvat. Beide zijn verkrijgbaar in Turkse en Marokkaanse winkels.

1 volle koffielepel suiker
1 lepel koffie
1 kopje water


Per (klein!) kopje koffie gebruikt u 1 volle koffielepel suiker en 1 lepel koffie. Voeg het gewenste aantal kopjes water toe en breng alles aan de kook boven een middelhoge gasvlam. Dit mengsel zal bruisend omhoogkomen: haal het dan even weg van de vlam tot het weer terugzakt en herhaal het proces 4 of 5 keer. Nu kunt u de koffie in mokkakopjes uitschenken en serveren.
Drink voorzichtig, niet alleen om het bezinksel onderin het kopje te laten, maar ook omdat de koffie kokendheet is.

1 persoon

gebied : Turkije
gerechtsoort : drank

bron : 7 Tafels : Een praktische gids voor exotisch koken / Ina de Visser

Geen opmerkingen: