GEGRILDE GROENTENKEBABS MET NOTENSAUS
50 milliliter olijfolie
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels wijnazijn
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 courgette, in blokjes
2 rode uien, in partjes
NOTENSAUS
50 gram pijnboompitten
zout
1 teentje knoflook
1 theelepel tahin
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Meng in een grote kom olie, knoflook en azijn tot een marinade. Breng op smaak met peper en dille en schep de groenten door de marinade. Laat de marinade 15 minuten intrekken. Verhit ondertussen de grill en rijg de groenten aan de houten prikkers. Gril de groenten in tien minuten gaar. Keer de spiesjes halverwege de grilltijd.
Saus: hak de pijnboompitten met zout en knoflook fijn in een hakmolen. Voeg tahin, olijfolie, citroensap en peterselie toe en pureer tot een gladde saus. Serveer de saus bij de spiesjes.
12 stuks
voedingswaarde : 100 kcal per stuk
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Sla etcetera mei/juni 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten