AARDAPPELKOFKË
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
400 gram kruimige aardappels
2 eetlepels dikke yoghurt
zout
1 ei
1 theelepel paprikapoeder (scherp)
75 gram broodkruim of grof paneermeel
Verhit olie in een koekenpan en bak de ui en paprika in vijf minuten glazig. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met zout in een laagje water in vijftien minuten gaar. Laat de aardappels uitdampen en stamp ze met de yoghurt tot een grove, smeuïge puree. Klop het ei los en meng door de aardappels met ui en paprika. Breng op smaak met paprikapoeder en laat het mengsel helemaal afkoelen. Verwarm de frituurolie tot 180°C. Vorm zes platte balletjes van het mengsel en haal ze door het broodkruim. Frituur de kofkë in drie minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
6 stuks
voedingswaarde : 130 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Sla etcetera mei / juni 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten