GEFRITUURDE WORTELKOFKË
½ bos bospeen
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes, fijngesneden
50 gram broodkruim
1 ei
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
½ eetlepel munt, fijngehakt
mespunt cayennepeper
zout
Maal de wortel grof. Meng met bosui en broodkruim. Roer het ei los en meng met de kruiden door het wortelmengsel. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat het mengsel 15 minuten in de koelkast opstijven. Vorm 12 ovale balletjes en druk ze stevig aan. Verhit de olie tot 170°C en bak de balletjes in 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
12 stuks
voedingswaarde : 80 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Sla etcetera mei / juni 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten