woensdag 13 september 2017

Patates Salatasi met hardgekookte eieren (Turkije)

PATATES SALATASI met hardgekookte eieren (TURKSE AARDAPPELSALADE)

750 gram aardappelen
4 eetlepels fijngesneden platte peterselie
3 - 4 lente-uitjes
1 rode ui
zout
1 theelepel sumak
5 - 6 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
1 eetlepel fijngesneden dille
2 eetlepels fijngesneden munt
10 groene olijven
1 - 2 hardgekookte eieren


750 gram aardappelen in schil koken, iets laten afkoelen, pellen en in stukjes snijden. Aardappelen mengen met 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie, 3 - 4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1 theelepel sumak, 5 - 6 eetlepels olijfolie, sap van 1 citroen, 1 eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt. Salade garneren met 10 ontpitte groene olijven en 1 - 2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 25 / 30 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair juli 1997

Geen opmerkingen: