KABAK MÜCVER (COURGETTEKOEKJES)
500 gram courgette
50 gram witte kaas (benyaz peynir)
½ bosje verse dille, fijngesneden
½ bosje peterselie, fijngesneden
1 theelepel gedroogde munt
300 gram bloem
2 eieren
zout
zwarte peper
4 eetlepels koolzuurhoudend mineraalwater
2 deciliter olijfolie
Schil de courgettes en rasp het vruchtvlees op de grove rasp. Knijp het water eruit. Prak de kaas fijn. Meng courgetterasp, bijna alle dille, peterselie en de gedroogde munt door de kaas. Schep de bloem erdoor. Klop de eieren met 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en mineraalwater en meng het door het groentemengsel. Verhit steeds wat olie in een koekenpan. Schep volle eetlepels ‘beslag’ in de pan en bak tot de bovenkant droog is. Keer de koekjes en bak ook de andere kant goudbruin. Leg ze dakpansgewijs op een schaal en houd deze tot serveren warm op een rechaud.
20 stuks
voedingswaarde : 110 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair september 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten