zaterdag 16 september 2017

Karidesli Pilav (Turkije)

KARIDESLI PILAV (GARNALENPILAF)

300 gram langkorrelrijst, speciale pilafrijst of ‘arpa sehrige’ (rijst met bruine rijst)
200 gram cocktailgarnalen
4 rijpe pruim- of trostomaten, ontveld
50 gram diepvriesdoperwten
100 gram worteltjes, in miniblokjes
1 eetlepel olijfolie


Breng ruim water aan de kook en giet dit over de rijst in een kom. Laat het water afkoelen. Laat de rijst vervolgens goed uitlekken. Stoof ondertussen de tomaten, erwten en wortel 10 minuten in de olie. Kook de garnalen 2 minuten in 9 deciliter kokend water, schep ze uit de pan. Schenk het garnalenwater bij de groenten. Verhit in een hapjespan de olie en bak hierin al omscheppend de rijst glazig in 10 minuten. Schenk de bouillon met groenten erbij, leg het deksel op de pan en laat de rijst op middelhoog vuur het water opnemen. Zet de pan dan op een vlamverdeler, leg een doek tussen pan en deksel en stoom de rijst in 10 minuten gaar en droog. Schep de garnalen door de rijst en warm ze erin op.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip culinair september 2001

Geen opmerkingen: