PHAD TAO SONG YANG TAOHOO (ROERGEBAKKEN SPERZIEBONEN MET TAUGÉ EN TAHOE)
4 tenen knoflook
4 sjalotjes
6 centimeter galanga of 4 centimeter gemberwortel
500 gram sperziebonen
60 gram taugé
200 gram tahoe
6 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels pruimensaus
2 eetlepels limoen- of citroensap
1 deciliter groentebouillon
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels palm- of rietsuiker
GARNERING
2 - 3 theelepels gedroogde chili (sliertjes)
2 limoenen of citroenen
Pel de knoflooktenen en de sjalotjes en snipper ze fijn. Schil de galanga en hak hem fijn. Voeg hem toe aan de uienmassa. Was de sperziebonen en haal ze eventueel af. Snijd ze in stukjes van 2½ centimeter. Leg deze op een bord. Spoel de taugé in een zeef onder koud water af. Verwijder lelijke worteldelen en achtergebleven groene kapjes. Laat de taugé uitlekken. Snijd de tahoe in blokjes van 1 ½ centimeter en leg ze op een bord. Verhit een niet-ingevette wok of braadpan 20 seconden op matig vuur en laat de olie vervolgens langs de rand van de pan uitvloeien. Roerbak de uienmassa met de galanga 1 minuut en voeg de sperziebonen toe. Bak ze al omscheppend 2 minuten op hoog vuur op. Temper de warmtebron daarna weer tot matig. Voeg nu de tahoe, pruimensaus, het limoensap, de bouillon, de beide sojasausen en tot slot de palmsuiker toe. Schep het geheel voorzichtig om, zodat de tahoe niet uiteenvalt. Doe de taugé erbij en laat dit alles, afgedekt, 3 minuten zacht stoven. Garneer met sliertjes gedroogde chili en partjes limoen of citroen.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De lekkerste gerechten van de wereld / Vera Zielstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten