TARATORLU MIDYE TAVASI (GEFRITUURDE MOSSELEN MET WALNOTENSAUS)
1 teentje knoflook
100 gram walnoten
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 à 2 eetlepels citroensap
zout
3 takjes peterselie
30 gekookte mosselen (135 gram)
120 gram bloem
1 ei (medium)
olie om in te frituren
Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine walnoten met knoflook fijnmalen. Olijfolie en citroensap druppelsgewijs erdoor mengen. Notenpasta met 4 à 5 eetlepels koud water tot sausdikte verdunnen. Op smaak brengen met zout. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Mosselen droogdeppen met keukenpapier. In diep bord 2 eetlepels bloem strooien en mosselen erdoor wentelen. Aan 10 satéstokjes elk 3 mosselen prikken. In kom ei loskloppen. Rest van bloem erdoor mengen. Scheutje voor scheutje 1 deciliter koud water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag op smaak brengen met zout. Olie verhitten tot 170°C. Mosselen door beslag halen. Met 5 stokjes tegelijk in hete olie in 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren met walnotensaus.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Marmara, Turkije
gerechtsoort : mezze
bron : Turkije : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Marmara, het Egeïsch gebied en Centraal-Anatolië (De streekkeukens van Europa) / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten