GAENG PED SUPPAROT (GEBAKKEN EEND MET ANANAS)
1 eend van 2 kilogram
80 gram santen
2 - 3 eetlepels rode kruidenpasta
kokosmelk
200 gram verse ananas
200 gram bamboescheuten
2 - 3 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
1 eetlepel suiker
sap van ½ citroen
3 eetlepels gedroogde horapa (Thaise basilicum)- of basilicumblaadjes
De oven voorverwarmen tot 250°C. De eend snijden: eerst de vleugels, dan de bouten op de gewrichten doorsnijden en tot slot de borsten met een scherp mes langs het middenrif lossnijden. Vet en loshangend vel verwijderen. De stukken eend in een braadslede leggen, een kopje water erop schenken en de eend 45 minuten voorbraden. Regelmatig keren. Het vet afschenken en het vel verwijderen. De santen met 400 milliliter water in een pan doen en op middelhoog vuur verwarmen tot de santen zijn gesmolten. De kruidenpasta erdoor roeren. De stukken eend in de kokosmelk leggen en met een deksel 45 minuten zachtjes koken. De eend regelmatig keren. De ananas en de bamboescheuten kleinsnijden en samen met nam pla, suiker en citroensap 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd toevoegen. De horapa- of basilicumblaadjes verkruimelen en het gerecht ermee bestrooien.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 2 uur
gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten