vrijdag 11 augustus 2017

Salad Polamai (Thailand)

SALAD POLAMAI (VRUCHTENSALADE)

2 rijpe mango’s (700 gram)
1 kleine ananas (900 gram)
3 grote sinaasappelen
1 kleine honingmeloen (800 gram)
2 appelen
2 bananen
sap van 3 limoenen of citroenen
enkele blaadjes citroenmelisse


De mango’s schillen, het vruchtvlees van de pitten snijden. Een stuk van de onderkant van de ananas snijden, de kroon verwijderen en de ananas met een scherp mes in vieren snijden. De harde kern verwijderen en het vruchtvlees van de parten losmaken en in stukjes snijden. De sinaasappelen als een appel schillen en daarbij ook de witte vliesjes volledig verwijderen. De partjes tussen de vliezen lossnijden en het sap opvangen. De meloen halveren, de pitten verwijderen en het vruchtvlees kleinsnijden. De appelen schillen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. De partjes appel in stukjes snijden. De bananen pellen en in plakjes snijden. De vruchten voorzichtig goed door elkaar scheppen. Het limoen- en sinaasappelsap door elkaar roeren, op de salade schenken en de salade nog 1 uurtje in de koelkast zetten. De salade nogmaals voorzichtig doorscheppen en met citroenmelisse garneren.

4 - 6 personen

bereidings- / koeltijd : 40 / 60 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : nagerecht

bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling

Geen opmerkingen: