KANON FAGTHONG (POMPOENPUDDING)
400 gram pompoen
200 gram geraspte kokos (gedroogd)
130 gram bloem (liefst ½ tapioca en ½ bloem)
½ theelepel zout
100 gram suiker
boter om in te vetten
De pompoen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in stukjes van 2 centimeter snijden. De pompoen in een stoompan of in een bodempje water in 25 minuten laten koken tot hij zacht is. Op de kokos 400 milliliter kokend water schenken, kort laten staan en de kokosmelk vervolgens door een vochtige doek in een zeef schenken en met 50 gram van de uitgedrukte kokos opzijzetten. De oven tot 200°C voorverwarmen. De pompoen samen met de kokosmelk in de foodprocessor pureren, vervolgens de bloem, het zout en de suiker erdoor roeren. Een ovenvaste schaal invetten, het pompoenmengsel en de achtergehouden en uitgedrukte kokos erover verdelen. De vorm afdekken met aluminiumfolie en het gerecht 1 uur in de voorverwarmde oven zetten. De pompoenpudding warm serveren. U kunt de pompoenpudding ook in een uitgeholde pompoen serveren.
4 personen
bereidingstijd : 105 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten