MAKREELTOSTADAS
1 gerookte makreel
8 witte boterhammen
8 eetlepels geraspte kaas
4 eetlepels kappertjes
4 eetlepels peterselie, gehakt
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels boter
peper
Snij de korstjes van het brood, snij de boterhammen dan diagonaal doormidden en rooster ze aan één kant krokant onder de grill. “Pluk” de makreel (vel en graten verwijderen, vlees loshalen) en hak het visvlees fijn. Zet het rode uitje aan in de boter, voeg de kappertjes, peterselie en makreel toe. Even omroeren en af laten koelen. Roer dan de kaas erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel dit mengsel over de boterhampuntjes (op de niet-geroosterde kant) en laat ze in 5 minuten in een oven van 200°C garen tot de bovenkant ook krokant is.
Tip: Varieer het beleg door er olijven en/of tomaten en/of augurkjes aan toe te voegen.
4 personen
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens
zaterdag 12 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten