PLA SAMLI SONG KHRENANG (HEEK MET MANGO)
800 gram heek
3 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
bloem om te paneren
4 eetlepels olie om te bakken
enkele blaadjes sla
SAUS
1 nog niet heel rijpe mango
1 kleine ui
½ theelepel zout
1 theelepel gedroogde garnalen of trassi oedang (garnalenpasta)
½ theelepel suiker
mespunt - ½ theelepel cayennepeper
De mango schillen, het vruchtvlees van de pit snijden en vervolgens zeer fijn of in blokjes snijden. De ui pellen, snipperen en met de mango vermengen. Het zout, de gedroogde garnalen, de suiker en de cayennepeper erdoor roeren en eventueel met nam pla op smaak brengen. De saus in een schaaltje schenken. De visfilet rondom met de vissaus bestrijken, door de bloem wentelen en de overtollige bloem eraf kloppen. De olie in een pan verhitten en de is hierin aan beide zijden knapperig en goudbruin bakken. De blaadjes sla op een schaal leggen en de visfilets erop rangschikken. De saus er apart bij serveren.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten