PLA SAMLI ROM KHWAN (GEROOKTE HEEK)
1 panklare heek van 500 gram of twee kleinere
3 - 4 rode pepertjes
3 - 4 teentjes knoflook
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels tamarindesap (van 1½ eetlepel tamarindepulp)
½ theelepel zout
1 theelepel suiker
De vis of vissen wassen en goed droogdeppen. Rookmeel vermengen met e fijngehakte binnenste bruine schil van 1 kokosnoot en in de rookoven doen. De vis 15 centimeter boven het rookmeel op een rooster leggen en 25 minuten roken. De vis om de 5 minuten keren. De vis is gaar als u bij het inprikken met een mes geen bloed meer ziet.
De pepertjes van zaad en zaadlijsten ontdoen en kleinsnijden. De teentjes knoflook pellen en uitpersen. De peper, knoflook, het zout en de suiker met het limoen- en tamarindesap vermengen en bij de vis serveren.
2 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het beste uit de Thaise keuken / Cornelia Zingerling
vrijdag 11 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten