zondag 9 oktober 2016

Dua Cai Chua met lente-uien (Vietnam)

DUA CAI CHUA met lente-uien (INGELEGDE MOSTERDGROENTEN)

1 kilogram mosterdgroenten
1½ liter water
1 eetlepel suiker
2½ eetlepel zout
8 lente-uien


Snijd de mosterdgroenten in de lengte door, snijd ze daarna in stukken van 5 centimeter en was ze goed. Blancheer ze 30 seconden in kokend water, doe ze over in ijswater en daarna in een vergiet om uit te lekken.
Meng in een pan water, suiker en zout en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Maak de lente-uien schoon, snijd ze in stukken van 5 centimeter, meng ze gelijkmatig door de mosterdgroenten en doe alles over in een afsluitbare bak van 2 liter. Giet de afgekoelde inmaakvloeistof over de groenten, let goed op dat ze helemaal onderstaan en sluit af met het deksel. De groente is pas klaar voor gebruik na minstens 1 week in de koelkast.

8 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Geheimen van de Rode Lantaarn : Verhalen en recepten van een Vietnamese familie / Pauline Nguyen

Geen opmerkingen: