SALADE CHANKLICHE
Chankliche is een Libanese verse kaas, die gemengd wordt met een kruidenmengsel en na het drogen verder rijpt. Omdat de kaas hier niet verkrijgbaar is, hebben wij onze eigen versie gemaakt, die aardig in de buurt komt.
200 gram Griekse fetakaas
200 gram zachte verse geitenkaas
4 eetlepels za’atar
olijfolie
1 eetlepel chilivlokken of pul biber (Turkse chili)
1 witte ui
2 eetlepels azijn
zout
peper
3 tomaten
½ bosje verse peterselie
zwarte gerimpelde olijven met pit
Verkruimel de feta. Roer de geitenkaas en feta los met de za’atar, olijfolie en chilivlokken tot een dikke, rulle pasta. Snijd de ui in halve, dunne ringen en meng ze met azijn en wat zout. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de peterselie fijn en pel de olijven van de pit. Verdeel de ‘chankliche’ over 4 - 6 bordjes en verdeel de ui, tomaat, peterselie en olijven erover.
Serveer met flatbread.
4 - 6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
zondag 9 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten