zondag 9 oktober 2016

Salade Chankliche (Libanon)

SALADE CHANKLICHE

Chankliche is een Libanese verse kaas, die gemengd wordt met een kruidenmengsel en na het drogen verder rijpt. Omdat de kaas hier niet verkrijgbaar is, hebben wij onze eigen versie gemaakt, die aardig in de buurt komt.

200 gram Griekse fetakaas
200 gram zachte verse geitenkaas
4 eetlepels za’atar
olijfolie
1 eetlepel chilivlokken of pul biber (Turkse chili)
1 witte ui
2 eetlepels azijn
zout
peper
3 tomaten
½ bosje verse peterselie
zwarte gerimpelde olijven met pit


Verkruimel de feta. Roer de geitenkaas en feta los met de za’atar, olijfolie en chilivlokken tot een dikke, rulle pasta. Snijd de ui in halve, dunne ringen en meng ze met azijn en wat zout. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de peterselie fijn en pel de olijven van de pit. Verdeel de ‘chankliche’ over 4 - 6 bordjes en verdeel de ui, tomaat, peterselie en olijven erover.
Serveer met flatbread.

4 - 6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: