HUBERTUS-SCHOTEL
250 gram stukjes vlees van ree, haas en/of hert
20 gram reuzel of boter
ui
125 gram paddenstoelen (cantharellen, champignons, oesterzwammen)
100 gram wortel
100 gram knolselderij
1,5 deciliter rode wijn
1 deciliter heet water
250 gram aardappelen
zout
peper
laurierblaadje
2 jeneverbessen
bloem (desgewenst)
room (desgewenst)
Bak het in dobbelstenen gesneden vlees in de reuzel of boter lichtbruin. Laat dan eerst de gesnipperde ui even meebakken en vervolgens de paddenstoelen, schijfjes wortel en blokjes knolselderij. Doe er wijn met water, aardappelen, zout en kruiden bij en laat de massa een half uur stoven. Desgewenst kan het stoofvocht met een weinig bloem gebonden of het gerecht met wat room afgemaakt worden.
4 personen
gebied : Arnsberg, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Hanze kookboek / Jeanne Scheepstra, Jan Hendrik Bruseker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten