zondag 9 oktober 2016

Hors-d'Oeuvres Variés aux Endives (België)

HORS-D'OEUVRES VARIÉS AUX ENDIVES (APERITIEFHAPJES MET WITLOOF MET EEN VULLING VAN VERSE GEITENKAAS)

2 - 3 struikjes witlof
175 gram verse (zachte) geitenkaas
1 - 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden naar keuze, bijvoorbeeld basilicum, bieslook, dragon, peterselie, munt, dille of tijm
extra vierge olijfolie
plakjes radijs, takjes peterselie, stukjes bieslook of in blokjes gesneden paprika, ter garnering


Zoek kleine, dichte struikjes witlof uit, snijd de onderkant weg en haal de blaadjes los. Spoel ze niet af, maar veeg ze zo nodig met een vochtig doekje af. Twee of drie struikjes witlof leveren ongeveer 20 bruikbare blaadjes.
Roer in een kom de geitenkaas en de verse kruiden goed door elkaar.
Spuit de vulling met een spuitzak in de blaadjes witlof.
Besprenkel de vulling in elk blaadje met een paar druppels olijfolie en garneer de bootjes met radijs, peterselie, bieslook of paprika. Dek de bootjes af en zet ze koel weg tot u ze wilt serveren.

4 personen

gebied : België
gerechtsoort : voorgerecht

bron : In België eet iedereen lekker / Ruth Van Waerebeek en Maria Robbins

Geen opmerkingen: