FAROFIA ANGOLANA (ANGOLESE FAROFIA)
Bij het doorbladeren van een kookboek uit Portugees-Afrika zult u opvallend veel gerechten tegenkomen die ook in Brazilië op tafel verschijnen. Zo is er moqueca van vis, maar zonder de rijke palmoliesmaak, die onlosmakelijk is verbonden met het gelijknamige gerecht uit Bahia. Het gerecht calalu uit Sao Tomé en Principe lijkt erg op zijn Braziliaanse neefje caruru, dat geserveerd wordt bij het feest van de heilige tweelingbroers Cosmas en Damianus. En deze farofia angolana zou net zo goed in Rio de Janeiro of Bahia op tafel kunnen verschijnen.
cassavemeel, ½ maatbeker vol
1 eetlepel olijfolie
1½ theelepel rode palmolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
1½ theelepel rode-wijnazijn
Controleer het cassavemeel op ongerechtigheden. Laat de twee soorten olie heet worden in een zware koekenpan en bak de ui bruin. Voeg al roerend langzaam het cassavemeel toe en rooster dit licht. Voeg zout en peper en azijn toe. Serveer dit gerecht warm bij gebakken of gegrilde vis of bij vlees.
Voor ongeveer ½ maatbeker vol
land : Angola
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
zondag 9 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten