PESCE DI MARE CON CREMA DI POMODORO (GEGRILDE ZEEVIS MET TOMATENCRÈME)
1,2 kilogram zeevis (wijting, kabeljauw of tong)
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
sap van 1 citroen
1 bosje peterselie
50 gram boter of margarine
SAUS
½ kopje witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
sap van 1 citroen
4 eidooiers
200 gram boter of margarine
1 bosje dragon
1 scheutje Sambuca Molinari (likeur)
Schoongemaakte zeevis onder stromend water wassen, droogdeppen, zouten, kruiden met peper, met citroensap besprenkelen en met peterselie vullen. Met gesmolten boter bestrijken, ongeveer 20 minuten grillen. Intussen de witte wijn, tomatenpuree, citroensap en eidooiers in een pan vermengen. Met een garde au bain-marie of op de kookplaat zo lang kloppen totdat een crèmeachtig mengsel ontstaat. Lauwe vloeibare boter voorzichtig druppel voor druppel door de crème roeren. Gehakte dragon erdoor roeren, met zout en peper op smaak afmaken en Sambuca toevoegen. Saus bij de gegrillde vis serveren. Hierbij smaken aardappelen en gestoofde spinazie.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten