BONENSALADE MET GEROOKTE MEERVAL
100 gram witte bonen, blik
100 gram kidneybonen, blik
100 gram flageolets, blik
1 stengel bleekselderij, in stukjes
2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
200 gram gerookte meervalfilet, in stukjes
½ stokbrood
50 milliliter extra vierge olijfolie
25 milliliter citroensap
1 theelepel mosterd
1 scheutje ahorn- of agavesiroop
versgemalen peper
zout
Spoel de bonen uit blik af onder koud water en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de salade door elkaar, maar houdt de helft van de vis apart. Klop de dressing van de olie met het citroensap, de mosterd en siroop, peper en zout en schep hem door de salade. Beleg het brood met de rest van de meervalfilet en serveer bij de salade.
4 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Margriet 12-12, via Rosalie Bloupot-Nijlaan op http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=497540
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten