WITTE CHOCOLADETAART PLIÉE
1 ronde spekkoek
CHOCOLADEGANACHE:
250 gram witte chocolade, fijngehakt
250 milliliter slagroom
½ eetlepel koekkruiden
CHOCOLADEGLAZUUR:
250 gram witte chocolade, fijngehakt
90 gram boter, in blokjes
GARNERING:
325 gram witte chocolade
Smelt voor de ganache in een steelpan op zacht vuur de chocolade in de slagroom. Laat 10 minuten tegen de kook aan op het vuur staan en roer regelmatig. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Klop ganache en koekkruiden met een mixer stijf. Halveer de spekkoek en smeer de ganache tussen de 2 taarthelften. Smelt voor het glazuur chocolade au-bain-marie en roer de boter erdoor. Bestrijk de spekkoek met het glazuur. Smelt voor de krullen 300 gram chocolade en strijk dun uit op een werkblad. Duw een koksmes in een hoek van 45 graden van je af, zodat de chocolade een rolletje vormt. Maak zo kleine en grote rolletjes. Smelt de rest van de chocola en plak hiermee de kleine rolletjes rondom de taart. Leg de grote rolletjes op de bovenkant.
10 personen
bereidings- / opstijftijd : 40 / 60 minuten
gerechtsoort : gebak
bron : Elle eten voorjaar 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten