woensdag 16 maart 2016

De uiensoep van vegetarisch restaurant Samtosa

DE UIENSOEP VAN VEGETARISCH RESTAURANT SAMTOSA

50 gram roomboter
100 gram zoete ui, in dunne ringen
100 gram rode ui, in dunne ringen
100 gram prei, in dunne ringen
100 gram sjalot, in dunne ringen
50 gram lente-ui, in dunne ringen
scheutje gembersiroop
scheutje droge sherry
3 stukjes foelie
1 liter groentebouillon
zout
peper
12 sneetjes stokbrood
75 ram rookkaas
75 ram Emmenthaler, geraspt
bieslook, om te garneren


Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg zoete ui, rode ui en sjalot toe en fruit op laag vuur. Voeg gembersiroop toe en laat de ui onder regelmatig roeren in 20 minuten karamelliseren. Voeg de preiringen toe en fruit mee. Blus af met sherry. Voeg dan de groentebouillon en foelie toe, breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Voeg de laatste 2 minuten de lente-ui toe. Breng op smaak met zout en peper en verwijder de foelie. Beleg de sneetjes stokbrood met rookkaas en/of Emmenthaler en gratineer in een hete oven. Schep de soep in kommen en garneer met bieslook. Serveer met het stokbrood ernaast.

6 personen

gerechtsoort : soep

bron : Elle eten voorjaar 2001

Geen opmerkingen: