TOAST MET AVOCADOCREME
1 ei
1 rijpe avocado
½ eetlepel fijngeknipte bieslook
1 theelepel mosterd
1 bekertje crème fraîche
1 theelepel citroensap
2 sneetjes casinobrood
grof gemalen zwarte peper
Ei in 10 minuten hard koken. Onder koud water laten schrikken en pellen. Ei (met een eiersnijder) in plakjes snijden en vervolgens in kleine blokjes.
Avocado halveren, pit verwijderen en met een lepel het vruchtvlees uit de schil schrapen. Het vruchtvlees pureren in een keukenmachine of door een roerzeef wrijven. Erdoor roeren: 1 theelepel bieslook, mosterd, crème fraîche en citroensap. De sneetjes brood roosteren. Dik besmeren met de avocadopuree. Sneetjes op twee bordjes leggen. Blokjes ei en rest van bieslook erover strooien. Aan tafel peper boven de toastjes malen. De rest van de avocadopuree overdoen in een schaaltje en apart erbij geven.
2 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Allerhande maart 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten