woensdag 16 maart 2016

Gevulde ricotta-muntbroodjes

GEVULDE RICOTTA-MUNTBROODJES

1 pak mix voor witbrood (500 gram)
25 gram boter
100 gram doperwten (diepvries)
100 gram ricotta
50 gram mascarpone
handvol verse groene muntblaadjes, grof gehakt
peper
zout


Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng doperwten, ricotta, mascarpone, muntblaadjes, peper en zout door elkaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 16 stukjes. Maak hiervan platte rondjes, verdeel de vulling erover en vorm het deeg eromheen. Leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat en bak ze in 15 minuten lichtbruin. Lekker met rauwe ham of gedroogde worst.

4 personen

bereidings- / rijs- / oventijd : 30 / 80 / 15 minuten

gerechtsoort : brood

bron : Elle eten voorjaar 2001

Geen opmerkingen: