zondag 27 juli 2014

Funghetti al Vino (Veneto, Italië)

FUNGHETTI AL VINO (CHAMPIGNONS IN WITTE-WIJNSAUS)

5 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
500 gram champignons of paddenstoelen, eventueel in stukjes gesneden
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
zout
versgemalen peper
1½ deciliter droge witte wijn
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie


Verhit de olijfolie met de knoflook tot er een goed aroma van afkomt. Schep de knoflook uit de pan en fruit de champignons en de tijm enkele minuten boven een hoog vuur. Bestrooi de champignons met zout en peper naar smaak, giet er de wijn over en laat het vocht flink inkoken, tot er maar een paar eetlepels overblijven. Bestrooi de champignons met fijngehakte peterselie en dien warm of koud op.

4 personen

gebied : Veneto, Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: