GESTOOFD KONIJN IN WITTE WIJN MET ROZEMARIJN
hoofdgerecht voor 4 personen
2 uien
2 knoflookteentjes
4 gedroogde tomaten op olie
4 konijnenbouten
zout
(versgemalen) peper
bloem voor het bestrooien
ca. 3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenpuree
¼ liter droge witte wijn
4 takjes rozemarijn
75 gram zwarte olijven zonder pit
Bereiding : Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Snijd de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes.
Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper en bestuif ze met wat bloem.
Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak die even mee.
Voeg de gedroogde tomaat, tomatenpuree, wijn, rozemarijn en olijven toe. Breng de vloeistof, al roerende, aan de kook.
Laat de bouten, met het deksel op de pan, zachtjes in ca. 1½ uur gaar worden; keer de bouten af en toe.
Afwerking : Verwijder de takjes rozemarijn en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree of polenta (zie recept) en spinazie met pijnboompitten en ansjovis (zie recept).
bereiding / afwerking : ca. 100 / 5 min.
bevat p.p. 575 kcal.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten