LAMSSCHOTEL MET ARTISJOKKEN
600 g lamsvlees (lamsbout zonder been)
2 blikjes artisjokharten (à netto 185 g, Royal Mail)
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
1 zakje verse basilicum (15 g)
1 dl droge witte wijn
zout
(versgemalen zwarte) peper
Vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. Artisjokharten afgieten en halveren. Besprenkelen met citroensap. Knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen. In (braad)pan olie verhitten. Knoflook en 2 takjes basilicum ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Basilicum verwijderen. Vlees toevoegen en op matig hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Artisjokken toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Wijn erbij schenken en gerecht nog ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Rest van basilicumblaadjes in reepjes snijden en erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met Toscaanse aardappeltjes (Chillo’s Toscana) en tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 9 mei 1996
dinsdag 29 juli 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten