BRASATO AL BAROLO (RUNDVLEES IN RODE WIJN)
Uit Piëmonte komt ook de beroemde Barolo. Een stevige, krachtige rode wijn met een heel volle smaak. In dit gerecht wordt een groot stuk rundvlees samen met ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijn en oregano gestoofd in deze verrukkelijke wijn.
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
2 wortels, fijngesneden
1 kg rundvlees aan één stuk, bijvoorbeeld staartstuk of runderrollade
1 tl rozemarijnnaaldjes
1 tl oreganoblaadjes
5 - 6 dl rode wijn (Barolo)
zout
peper
Olie verhitten en ui, knoflook, bleekselderij en wortel hierin ± 5 min. zachtjes bakken. Vlees toevoegen en in 5 - 10 min. rondom bruin bakken. Rozemarijn en oregano toevoegen. Wijn verwarmen en over vlees schenken. Pan afdekken en vlees 2 - 2½ uur zachtjes laten sudderen tot vlees gaar is. Vlees uit pan nemen en warm houden. Stoofvocht met groenten en kruiden pureren tot gladde saus en saus met zout en peper op smaak brengen. Saus goed verwarmen, vlees in dikke plakken snijden en saus over vlees schenken. Vlees serveren met pasta of aardappelpuree.
Voor 6 personen.
± 400 kcal p.p.
bereiding : 2½ uur
land : Piëmonte, Italie
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten