dinsdag 29 juli 2014

Agnello al Forno (Abruzzen, Italië)

AGNELLO AL FORNO (LAMSBOUT UIT DE OVEN)

hoofdgerecht voor 8 personen

1 lamsbout van ca. 2 kg, ontbeend
zout
peper
3 teentjes knoflook, geperst
1 el tijmblaadjes
4 el fijngesneden verse munt
3 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 meiknolletjes, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 wortel, in kleine blokjes
1 ui, fijngesneden
1 dl droge witte wijn


Lamsbout openvouwen en binnenkant van vlees met zout en peper bestrooien. Knoflook, tijm en 2 el munt erop leggen en lamsbout weer dichtvouwen. Lamsbout met keukentouw vastbinden. Oven voorverwarmen op 240 C. Buitenkant van vlees met zout en peper bestrooien en vlees in braadslede leggen. Olie en citroensap over vlees schenken en meiknolletjes, bleekselderij, wortel en ui naast vlees in braadslede leggen. Braadslede in midden van oven zetten, oventemperatuur verlagen naar 225 C en vlees ca. 30 min. braden. Oventemperatuur naar 180 C schakelen en 2½ dl water over vlees schenken. Vlees nog ca. 1 uur braden tot buitenkant mooi bruin en knapperig is. Binnenkant vlees zal dan nog zacht en rose zijn. Vlees uit pan nemen. Achtergebleven braadvocht met groenten ontvetten (vet eraf scheppen) en groenten pureren. Wijn erbij schenken en saus op hoog vuur ca. 5 min. laten koken. 2 el munt door saus roeren en saus met zout en peper op smaak brengen. saus bij in plakken gesneden vlees serveren.

bereiding : ca. 2 uur
kcal p.p. : ca. 375

Geen opmerkingen: