GEHAKTOVENSCHOTEL AFGEDEKT MET POLENTAKOEKJES
hoofdgerecht voor 4 personen
½ liter tomatensaus (zie recept)
4 stengels bleekselderij
25 gram boter
400 gram rundergehakt
2 eetlepels gesnipperde verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn, oregano, majoraan, peterselie, salie (een aantal ervan door elkaar of een ervan))
zout
(versgemalen) peper
polentakoekjes (zie recept)
3 eetlepels pesto (zie recept)
5 eetlepels slag- of koffieroom
4 eetlepels geraspte jong belegen Goudse kaas
Bereiding : Maak de polentakoekjes en de tomatensaus.
Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes.
Verhit de boter in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Voeg de bleekselderij toe en roerbak die ca. 5 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en roer de tomatensaus door het gehaktmengsel. Voeg de kruiden en naar smaak zout en peper toe en schep het mengsel in een rechthoekige ovenschaal.
Leg de polentakoekjes, dakpansgewijs, over het gehaktmengsel.
Meng de pesto met de room en bestrijk hiermee de polentakoekjes. Strooi de kaas erover.
Afwerking : Verwarm de oven voor op 175 C.
Zet de schotel in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 45 minuten door en door heet en goudbruin worden.
Lekker met sla met gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas en walnoten.
bereiding (excl. polentakoekjes) / oventijd / afwerking : ca. 50 / 45 / 5 min.
bevat p.p. 790 kcal
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten