zondag 27 juli 2014

Mostarda d'Uva (Piëmonte en Valle d’Aosta, Italië)

MOSTARDA D’UVA (ZOETE VRUCHTENSAUS)

6 deciliter rood druivensap
2 grote, stevige peren
2 handappels
1 theelepel gemalen kaneel
5 kruidnagelen
25 gram walnoten, geroosterde hazelnoten of geroosterde amandelen, in stukjes gehakt


Breng het druivensap aan de kook en laat het inkoken tot er de helft van overblijft. Schil de peren en de appels en verwijder de klokhuizen. Voeg ze, samen met de kaneel en de kruidnagelen aan het ingekookte druivensap toe en laat ze 1 uur zachtjes koken in de afgedekte pan, tot de saus stroperig wordt. Hak de hazelnoten of amandelen in stukjes en voeg ze tijdens het inkoken aan de saus toe.

4 personen

gebied : Piëmonte en Valle d’Aosta, Italië
gerechtsoort : saus

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: