MOSTARDA D’UVA (ZOETE VRUCHTENSAUS)
6 deciliter rood druivensap
2 grote, stevige peren
2 handappels
1 theelepel gemalen kaneel
5 kruidnagelen
25 gram walnoten, geroosterde hazelnoten of geroosterde amandelen, in stukjes gehakt
Breng het druivensap aan de kook en laat het inkoken tot er de helft van overblijft. Schil de peren en de appels en verwijder de klokhuizen. Voeg ze, samen met de kaneel en de kruidnagelen aan het ingekookte druivensap toe en laat ze 1 uur zachtjes koken in de afgedekte pan, tot de saus stroperig wordt. Hak de hazelnoten of amandelen in stukjes en voeg ze tijdens het inkoken aan de saus toe.
4 personen
gebied : Piëmonte en Valle d’Aosta, Italië
gerechtsoort : saus
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten