ZUPPA DI FAGIOLI ALLA TOSCANA (BONENSOEP UIT TOSCANE)
225 gram witte bonen (cannelini)
zout
versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie
2 (of meer) teentjes knoflook, fijngehakt
6 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Week de bonen één nacht in koud water, laat ze de volgende dag uitlekken en kook ze gaar in 1 ½ liter water of kippenbouillon. Pureer de helft van de bonen in een keukenmachine of blender, doe ze terug in de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een steelpan, fruit de knoflook goudgeel en doe de peterselie erbij. Roer het knoflookmengsel door de bonensoep, controleer de smaak en dien de soep direct op, eventueel met een lepeltje olijfolie erbij.
Variatie: Snijd 250 gram uien, 250 gram ontvelde tomaten en 4 stengels bleekselderij in stukjes en fruit ze, met de knoflook, in de olijfolie. Voeg ze aan de bonensoep toe en laat het geheel nog 40 minuten zachtjes doorkoken. Geef wat geraspte Parmezaanse kaas er apart bij.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : soep
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten