POLPI IN UMIDO (GESTOOFDE INKTVIS)
750 gram inktvis (octopus of pijlinktvis)
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4 tomaten, ontveld en kleingesneden
3 deciliter droge witte of rode wijn
zout
versgemalen peper
suiker
6 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Maak de inktvissen goed schoon, blancheer ze 1 minuut in kokend water en snijd ze in stukjes. Kleine pijlinktvisjes kunt u eventueel heel laten. Fruit de stukjes inktvis licht goudbruin in de hete olijfolie, doe de knoflook erbij en laat deze 2 minuten mee fruiten. Schep alles goed door elkaar. Voeg de tomaten, wijn en zout, peper en suiker naar smaak toe, dek de pan af en laat de inktvis zachtjes gaarstoven (20 tot 50 minuten). Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.
6 personen
gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten