CECI ALL’AGLIO (KEKERERWTEN MET KNOFLOOK)
250 gram kekererwten
zout
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 deciliter olijfolie
versgemalen zwarte peper
chilipoeder
Week de kekererwten één nacht in koud water. Laat ze uitlekken, zet ze op met vers water en laat ze 30 minuten zachtjes koken in de afgedekte pan. Laat ze nog 30 minuten op dezelfde wijze doorkoken, tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan. Fruit de knoflook goudbruin in 3 eetlepels olijfolie in een aparte pan en roer het mengsel door de uitgelekte kekererwten. Voeg de rest van de olie toe, bestrooi de kekererwten met zout en peper naar smaak en warm het geheel weer op. U kunt het gerecht eventueel laten afkoelen en koud opdienen.
6 personen
gebied : Basilicata en Calabrië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten