SPINACI CON UVETTE (SPINAZIE MET ROZIJNEN EN PIJNBOOMPITTEN)
1 kilo spinazie
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
versgemalen peper naar smaak
25 gram rozijnen, geweld
25 gram pijnboompitten, geroosterd
Kook de spinazie gaar met het aanhangende water en laat hem eer goed uitlekken. Verwarm de boter met de olijfolie in een grote koekenpan, doe de uitgelekte spinazie, knoflook en peper naar smaak erbij en laat het geheel zachtjes doorwarmen. Schep de spinazie regelmatig om, om aanbranden te voorkomen. Roer de rozijnen en pijnboompitten door de spinazie, dek de pan af en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten doorwarmen.
4 personen
gebied : Ligurië, Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten