UDO JAGNIĘCIA Z ZIOŁAMI (LAMSBOUT MET KNOFLOOK, ROZEMARIJN EN TIJM)
2 kilo lamsbout
verse takjes rozemarijn
verse takjes tijm
10 teentjes knoflook, in plakjes
1 theelepel zwarte peperkorrels
6 hele kruidnagels
6 pimentbessen
20 gram zachte boter
rodebessengelei, voor erbij
Verwarm de oven voor p 200°C. Leg de lamsbout in een braadslee. Maak 20 - 30 kleine, diepe inkepingen in de lamsbout. Stop een klein takje rozemarijn en tijm, en een plakje knoflook in elke inkeping. Maal de peperkorrels, kruidnagels en pimentbessen in een vijzel tot er een grof poeder ontstaat. Meng het poeder door de zachte boter en verdeel het mengsel over het vlees. Zet de lamsbout in de oven en braad hem 15 minuten. Zet de oventemperatuur op 180°C en braad het vlees nog 1½ uur, of tot het gaar maar nog wel enigszins roze is. Neem de lamsbout uit de oven, dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten rusten. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer er rodebessengelei bij.
6 personen
voedingswaarde : 562 kcal p.p.
gebied : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik
vrijdag 27 juni 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten