vrijdag 27 juni 2014

Jeleń w sosie winnym (Polen)

JELEŃ W SOSIE WINNYM (HERT MET WIJNSAUS)

100 gram verse wilde paddenstoelen, doormidden
4 hertenbiefstukken, 2 centimeter dik
25 gram bloem
25 gram boter
1 grote ui, in ringen
1 theelepel verse blaadjes tijm
1 theelepel jeneverbessen
5 - 6 pimentbessen
5 laurierblaadjes
4 teentjes knoflook, geperst
1,75 deciliter witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper


Borstel de paddenstoelen schoon en was de hoedjes kort, indien nodig. Dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de biefstukken lichtjes met de bloem. Verhit de boter in een braadpan met deksel. Voeg de ui en biefstukken toe en bak ze 5 minuten, of tot de uien zacht worden en de biefstukken rondom bruin zijn. Voeg de resterende ingrediënten toe en breng het geheel op smaak. Laat het met het deksel op de pan 30 minuten sudderen. Voeg indien nodig peper en zout toe en serveer meteen.

4 personen

gebied : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik

Geen opmerkingen: