DESER MORELOWY (ABRIKOZENPUREE MET AMANDELEN)
350 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
4 eetlepels water
50 gram fijne tafelsuiker
6 eetlepels Poolse sterke drank met 45% alcohol
75 gram blanke amandelen, gehakt
75 gram gehakte sukade of gekonfijte citrusschillen
geklopte slagroom en kaneelpoeder, voor erbij
Breng de abrikozen en het water aan de kook in een grote pan. Laat ze 25 minuten sudderen.
Voeg de suiker toe en laat de abrikozen nog 10 minuten sudderen, of tot er een grove puree ontstaat.
Neem de puree van het vuur en roer de wodka, amandelen en sukade erdoor.
Schep de puree in schaaltjes of glazen en laat hem afkoelen. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast. Schep er vlak voor het serveren slagroom op en garneer met kaneelpoeder.
6 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten