ŁOSOŚ PIECZONY (IN FOLIE GEBAKKEN ZALM)
1 zalm, à 1 kilo, schoongemaakt, bijgesneden
1 klein bosje verse dille, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
115 gram ongezouten boter
50 milliliter droge witte wijn
sap van een halve citroen
10 - 12 zwarte peperkorrels
4 - 5 laurierblaadjes
zout
versgemalen zwarte peper
schijfjes citroen, voor de garnering
gekookte nieuwe aardappelen, voor erbij
Poolse komkommersalade, voor erbij
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalm in het midden van een groot stuk aluminiumfolie. Meng de dille, knoflook en boter in een kleine kom tot het mengsel glad is. Meng de wijn en het citroensap erdoor. Verdeel het mengsel over de buikholte en de buitenkant van de zalm. Stop de peperkorrels en laurierblaadjes in de buikholte en bestrooi het vel met peper en zout. Vouw de folie losjes over de vis en knijp de randen op elkaar. Bak de zalm 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij zacht en gaar is. Neem de zalm uit de oven en verdeel hem in zes porties. Leg ze op voorverwarmde borden. Schenk er eventueel bakvocht over en serveer meteen, met gekookte nieuwe aardappelen en Poolse komkommersalade.
6 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Poolse keuken / Ewa Michalik
vrijdag 27 juni 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten